BUSINESS & PEOPLE COACH

FRÅGOR & SVAR

 

Jag som Business & People Coach är inriktad på att coacha både företag och individer till mer utveckling och mening. Det moderna ledarskapet är min ledstjärna: att hjälpa företag med det moderna och innovationsfrämjande ledarskapet, samt privatpersoner med sitt självledarskap.

Min inriktning handlar om att få hållbar förändring att hända och hjälpa mina klienter att nå mer av sin potential. Jag har under åren hjälpt individer att utforska sin kreativitet och nå sin fulla potential, där en person fullföljt drömmen sedan barnsben om att bli designer i eget företag, en annan om att våga drömma större och en tredje att byta till ett mer meningsfullt arbete.

Jag arbetar dels som rådgivare inom innovation och verksamhetsutveckling, med inriktning på medarbetardriven innovation (även kallat intraprenörskap). Och dels arbetar jag som coach för individer och ledare/chefer. Genom dessa båda ben, får jag en övergripande bra grund att stå på för att både kunna utveckla företag, team och individer. Jag har arbetat som ledare med utvecklingsansvar för både den nya enheten jag var med och byggde upp, samt för individerna i teamet. Därför har jag god erfarenhet av vad människor behöver för att kunna vara motiverade och kunna göra ett bra jobb samtidigt som de känner meningsfullhet.

Jag har också god erfarenhet av att leda mig själv, att gå min egen väg och trampa nya stigar. Jag har även fått och blivit nominerad till utmärkelser som bekräftar min förmåga att både leda och inspirera andra: Utsedd till topp 5 mest inspirerande kollegor inom Saab Group (2016), nominerad till; Forbes 30 under 30 list (2017) samt till Årets mest innovativa ledare 2020 (Tidningen Chef) och Framtidens kvinnliga ledare 2020 (Ledarna).

 

Vad gör en coach? Vad är skillnaden mellan en coach och terapeut/psykolog?

Coaching är en professionell samtalsmetodik som hjälper dig att uppnå den förändring du önskar. Coaching är ett partnerskap med dig som klient, i en medvetandegörande och kreativ process som inspirerar dig att maximera din personliga och professionella potential. Är du redo att genomföra en förändring i ditt liv och behöver stöd på vägen dit – då är coaching rätt för dig.

Mig som coach väljer du för att du vill undersöka din nutid och framtid. Riktningen i våra samtal är mestadels nutid och framåt, till skillnad från till exempel en psykolog där riktningen är dåtid och inåt. Tillsammans tittar vi på hur, mer än varför. På att medvetandegöra och agera, snarare än att bearbeta och transformera. Med detta sagt, finns ändå små inslag i min coachning av att kunna förstå sina tidigare val och mönster i livet, för att kunna göra nya framöver.

Jag erbjuder att vara din externa samtalspartner och stöd i din förändringsresa då det inte alltid är så bra att förvänta sig att ens kärlekspartner eller familj ska kunna hantera alla roller du kanske vill att de ska ha för dig. Till din familj kan du gå med vissa frågor, till din partner med andra – men ofta vill eller kan de inte samtidigt vara din terapeut. Lägger man för mycket ansvar på en och samma person kan det bli så att man öser ur sig så mycket att relationen istället tar skada. Ofta är det skönt att prata med någon objektiv, som bara lyssnar, inte direkt kommer med lösningar och som ger dig utrymme att ösa och pysa.

 

Hur ser din coachingprocess ut?

 1. Om du vill, börjar vi med ett första kort samtal via telefon/online för att lära känna varandra lite bättre och med syfte att undersöka om jag kan vara rätt coach för dig. Du får berätta mer om din situation och varför du söker dig till mig. Jag berättar också mer om mig själv och mitt arbetssätt. På så sätt bedömer vi båda om vi är rätt match för varandra. Detta möte är kostnadsfritt. Känner vi att vi båda vill gå vidare och starta coachingen tillsammans så skulle jag rekommendera dig att vara beredd på att gå ett antal sessioner, men du avgör såklart antalet själv. Min rekommendation är att för bäst utvecklingsmöjlighet, behövs mellan 5-10 sessioner, beroende på komplexiteten i dina behov och mål.

2. Vid första tillfället kartlägger vi dina behov och börjar blicka framåt. Vad du önskar uppnå och hur du ser att det ska gå till. Jag lyssnar, ställer kraftfulla frågor, vägleder, stöttar, utmanar, uppmuntrar och ger dig stärkande feedback – med utgångspunkten att du har svaren inom dig. Jag hjälper dig att upptäcka och utforska nya tankar, perspektiv och beteenden. I din resa mot mer mening och utveckling får du stöd, struktur och feedback.

3. Vi jobbar vidare tillsammans med att utforska dina viktiga värderingar, frågeställningar, önskningar, drömmar och mål. Vi jobbar med konkreta uppgifter, övningar, metoder och vid behov får du hemuppgifter. Ibland pratar vi bara, ibland får du skriva och ibland använder vi andra hjälpmedel så som samtalskort. Min ambition är att du ska känna dig upplyft efter en session, stärkt att gå vidare i din utveckling och uppfatta sessionen som lustfylld och lekfull. Du får med dig strategier och verktyg som hjälper dig att uppnå dina mål och drömmar.

Jag finns tillgänglig för coachning online med video (eller utan om du så önskar) samt fysiskt i Linköping.

Som coach har jag självklart tystnadsplikt och all information hanteras konfidentiellt.

 

Vad kan du hjälpa mig med?

Jag hjälper dig som vill nå en hållbar förändring och leva ditt sanna jag.

Kanske…

 • Vill du göra en förändring, privat eller i yrket?
 • Vill du ta fram styrkor, undanträngd kreativitet och skapa något?
 • Vill du bli medveten om syfte och mål i livet och skapa självförtroende att förverkliga drömmar?
 • Vill du maxa livet och nå din fulla potential?
 • Vill du sluta jämföra dig med andras liv och prestationer?
 • Vill du finna meningsfullhet, balans och ta ansvar för en bättre hälsa?
 • Vill du bli medveten om det som tjänar dig, och det som begränsar dig?
 • Vill du hitta dina drivkrafter och värderingar och sedan lära dig leva och ta beslut utifrån dem/ditt sanna jag?
 • Vill du få hjälp att hantera svåra situationer eller problem?
 • Är du redo att göra en livsstilsförändring?
 • Känner du att du står still och saknar utveckling?
 • Har du nyligen börjat nytt jobb och behöver stöd i den processen?
 • Har du en entreprenörsådra men får inte utlopp för din kreativitet och driv på jobbet?
 • Är du intraprenör och behöver stöd i den processen internt, vad gäller att navigera i internpolitik, hierarkier, makt etc.?
 • Vill du bara ha någon att ha djupa existentiella samtal med?
 • Känner du att det finns mer av dig att ge och outnyttjad potential som du gärna vill ska blomma ut?
 • Har du bara något i livet som skaver, men du vet inte vad?

 

Hur vet jag att vi är en bra match/klickar?

Om du vill, börjar vi med ett första kort samtal via telefon/online för att lära känna varandra lite bättre och med syfte att undersöka om jag kan vara rätt coach för dig. 

För att du redan nu ska få en uppfattning om vi är en bra match, följer här en beskrivning om mig som coach.

I samtalen med dig är jag lyhörd, nyfiken och engagerad i din utveckling, vilket innebär att jag kommer att utmana dina nuvarande och invanda mönster vad gäller tankar och beteenden för att förändring och utveckling ska kunna ske. Den feedback jag ger dig syftar till att ge dig en objektiv återkoppling och möjlighet till nya insikter och perspektiv som hjälper din utveckling. All feedback grundar sig i att jag vill det bästa för dig.

 

Vilka tjänster erbjuder du?

 1. ‘One to One Coaching’ (Online)

Fristående sessioner. Till exempel karriär: Jag coachar dig kring karriär och arbetsliv. Kanske vill du byta karriär, utvecklas i ditt nuvarande jobb, hur du smartare kan nätverka och skapa dig fler jobbmöjlighet genom så kallad priming, hjälpa till med CV-granskning, stöd inför intervju etc. Kanske vet du precis vad du behöver hjälp med, eller så hjälpts vi åt att reda ut vad du behöver just nu.

60 min (1400 kr).

TILLVAL CHIT CHAT COACHING: Vi har vår egen chatt-tråd i en kanal som passar dig: Messenger, sms, Whatsapp, eller kanske vill du kommunicera via röstmeddelanden? Vid detta tillval finns jag tillgänglig för dig mellan våra sessioner, för att du ska kunna ventilera spontant och få hjälp när du är i en viss situationer eller bara vill få ur dig något. Väljer du fristående sessioner med detta tillval kostar sessionerna 1900 kr istället för 1400 kr styck.

2. ‘Compass & Clarity 90’ (Online)

Ett 90-dagarsprogram för att utforska det du längtar efter, hitta din kompassriktning, förtydliga dina värderingar, sätta mål och få bollen i rullning. Långsiktig coaching för dig som längtar efter att känna mer meningsfullhet. Jag hjälper dig att börja lyssna till din egen väg istället för att följa de normer som samhället och andra satt upp. Du får stöd, struktur och utmaningar för att hitta din nya väg och utmana dig själv.

 • Programmet pågår under 3 månader
 • 6 x 1h individuella coachingsamtal online (varannan vecka)
 • Utmaningar, övningar och hemuppgifter mellan samtalen
 • Individuell bonusfeedback (max 2h) på övrigt som kan hjälpa dig i din resa, t.ex. se över ditt CV, paketering av ditt personliga varumärke, fysisk och mental hälsa, spiritualitet, relationer, din webbsida osv. Allt hänger ihop, så här passar du på att bolla sådant som du märker faktiskt hänger ihop med ditt primära ärende hos mig. Till exempel så kommer du till insikt efter andra samtalet att du behöver se över din hälsa för att kunna orka göra den där förändringen på jobbet, eller byta jobb – ja då tar du upp detta med mig.
 • Fri tillgång till mailsupport under hela programmet. Du kan till exempel använda denna möjlighet till att ställa frågor, söka stöd för en motgång eller fira en framgång.
 • Check-ins varje vecka där jag hör av mig till dig för att checka in hur du mår, hur det går och om du behöver något stöd. Den typen av uppföljning är väldigt efterfrågad, men samtidigt väldigt ovanlig hos de flesta coacher. Detta hjälper till att stärka känslan av att verkligen vara på en resa/i en process, eftersom någon följer upp dig och kan justera längs resan. Jämför detta med hur din kontakt med vårdcentralen ser ut, hur ofta följer de med kärlek upp ditt mående efter ett besök?
 • Individanpassad poster du får hemskickad, med påminnelser/dina värderingar etc. som du kan sätta upp på väggen hemma och använda som kompass i din vardag mellan sessionerna

Programmet kostar 30 000 kr, genomförs online och kan delbetalas upp till 3 gånger.

3. ‘Chit Chat Coaching’ (Online)

Din personliga coach i fickan. För dig som värdesätter snabb och frekvent kommunikation. Om du hellre föredrar tal framför det skrivna ordet, går det lika bra att tala in röstmeddelanden till mig och skicka via chatten. Om du så önskar inleder vi vårt samarbete med ett uppstartstillfälle online, för att sedan gå över till helt digital chattcoachning. Jag blir som din personliga samtalspartner i fickan, som du alltid har med dig. Vi har vår egen chatt-tråd i en kanal som passar dig: Messenger, sms, Whatsapp, eller kanske vill du kommunicera via röstmeddelanden? Denna tjänst finns tillgänglig för att du ska kunna ventilera spontant, få hjälp när du är i en viss situationer eller bara vill få ur dig något och för att känna att du faktiskt har ett nära och tillgängligt stöd med dig på din resa som kan ge snabb och frekvent återkoppling.

Investeringen för chattcoachingen är 10 000 kr/månad, där du har fri tillgång till mig.

Observera att jag svarar när jag har möjlighet, dvs. jag utlovar inte svar inom en viss tid, utan tänk på att jag kan vara i samtal med någon, träna, vara ute i naturen eller äta middag 🙂 För att kunna stötta dig på ett bra sätt, behöver jag också stötta mig själv. Störst chans till snabbt svar är dagtid, veckodagar mellan 9.00-15.00. Jag är självklart tillgänglig övriga tider också, dock ej nattetid mellan 22.00-08.00.

4. Coachning av ledare/chefer samt medarbetare/intraprenörer (Online / IRL)

Ledarskapscoaching av VD, ledare/chefer, informella ledare och intraprenörer.

Prisuppgift på begäran.

Aktuellt just nu: Ledarskapsprogrammet “Bli en innovationsfrämjande ledare” med start 25 januari 2021. Läs mer här.

Coachingprogram tas fram specifikt för företaget, men innehållet kan exempelvis innehålla “Högpresterarens nio strategier” och “Framgångsrika beteenden”, se utdrag ur min bok ‘Boosta intraprenörskap’:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Omvänt mentorskap (Online / IRL)

Jag agerar omvänd mentor för seniora ledare, chefer och beslutsfattare för att bidra med mina perspektiv, insikter, erfarenheter och tankar om framtiden.

Prisuppgift på begäran.

 

Vad kan jag förvänta mig för resultat?

Finns det en aktiv och framåtlutad inställning hos dig som klient kommer processen upplevas att den går mer framåt. Vi utforskar din motivation tillsammans, och om grundinställningen är aktiv, med vilja till förändring och utforskande, kommer du kunna uppleva att du får mer utveckling.

Du kan förvänta dig en lyhörd, nyfiken och ibland utmanande coachning, allt beroende på vad just du behöver. Du kommer till mig för att få hjälp i din resa, och då kommer jag ofta att ställa de där frågorna som du kanske inte alltid vill eller vågar ställa till dig själv. Ju mer vi kan utforska det utmanande och ofta förträngda, desto mer utveckling kan du förvänta dig. Ju mer vi vågar drömma stort och inte begränsa oss, desto mer utveckling.

Förändring och utveckling tar tid. Det är du som står för val och besluten som tar dig framåt. Av mig kan du förvänta dig att resan blir tydligare, mer utvecklande, givande – men inte alltid snabbare. Ibland upplever klienten ett steg tillbaka, innan hen kan se att det var nödvändigt och utvecklande för att faktiskt sedan ta stegen framåt. Släpp tankar på prestation, tempo, bra och dåligt när du jobbar med mig. Släpp tankar på förväntningar. Gå in med ett öppet sinne.

 

Hur länge jobbar vi ihop?

Det är väldigt olika. Vissa kan uppleva att de behöver bara några tillfällen för att få mer tydlighet och stöd i sin resa. Andra behöver känna mer kontinuitet över en längre tid, som att vi gör resan tillsammans. Jag rekommenderar att som minst gå 6 sessioner hos mig.

 

Vad har du för egna erfarenheter av coaching/terapi?

Jag har lång erfarenhet av att följa mitt hjärta och gå min egen väg, trots eget och andras motstånd. Jag har erfarenhet av att stå upp inför andra vad gäller orättvisor och höja min röst när så har behövts. Att stå upp för både mig själv och andra. Att i yrkeslivet kunna navigera utifrån vad som är meningsfullt för mig och mina värderingar, inte följa andras. Stora mål jag uppnått i livet är till exempel att hoppa av en corporate-karriär till förmån för att testa livet som egenföretagare samt att skriva klart och få min debutbok utgiven. Jag har även lång erfarenhet av marknadsföring och person-PR, vilket gör att jag kan ge dig coachning även kring hur man blir mer attraktiv och relevant på arbetsmarknaden.

Jag har själv gått i ACT-terapi för att bearbeta sorg, vilsenhet, sjukdom och kriser, vilket gör att jag möter dig med djup förståelse och empati för livets utmaningar.

Eftersom jag själv genomgått och fortfarande genomgår förändringsprocesser har jag stor förståelse för och erfarenhet av hinder, motgångar, framgångar och känslor som uppkommer hos dig som klient i en förändringsprocess. Jag har genomgått djup personlig utveckling och nått en högre personlig mognad, bytt arbete, tagit mig an utmaningar och okänd mark så som att skriva och ge ut en bok samt gjort en livsstilsförändring och kostomläggning. Jag ser det som en stor fördel att jag själv gått igenom svåra utmaningar, för att kunna förstå dig som klient på ett djupare plan och ge dig bättre stöd.

 

Vad säger dina tidigare klienter om din coaching?

Här kan du se några av de individer jag hjälpt.